Let’s lens! Alles wat je moet weten om te starten met lenzen

Eerst even dit: wil je starten met lenzen? We bieden je advies op maat én handige startpakketten waarmee je meteen aan de slag gaat. Zo ben je zeker van de juiste keuze en het beste materiaal voor jouw eerste lenzen.

Als je eerst even zelf wat op onderzoek wilt gaan, helpen wij je even op weg. Hieronder vind je alles wat je moet weten om te starten met lenzen. Welk type is voor jou het meest geschikt? En waar kan jij je aan verwachten? Ontdek het hier.

De voordelen van lenzen

Lenzendragers zien de hele dag door scherp, zonder gedoe. Er zijn bovendien ongelofelijk veel varianten op de markt. Zo ben je zeker dat je lens afgestemd is op jouw gebruik én ogen.

Lenzen zijn ook bijzonder comfortabel geworden doorheen de jaren. Je doet ze makkelijk in en uit. Bergt ze handig en veilig op. En ervaar een uitzonderlijk draagcomfort, de hele dag door.

Welke lenzen bestaan er?

Om het eenvoudig te houden, belichten we de drie meest voorkomende type lenzen:

  • Daglenzen: gebruik ze één dag en gooi ze daarna weg.
  • 14-dagen lenzen: gebruik ze elke dag voor 14 dagen. Daarna moet je ze vervangen.
  • Maandlenzen: deze gaan tot 30 dagen mee.

Daglenzen: wat moet ik weten?

Dit type lenzen vervang je elke dag. Je hebt dus altijd schone, frisse lenzen in je ogen. Je hoeft niet na te denken over onderhoud. Vervangen en klaar: zo makkelijk is dat. Alleen ben je met dit type lens duurder af. Je vervangt ze immers elke dag. Daglenzen zijn ideaal tijdens je vakantie of als je af en toe lenzen draagt.

14 dagen lenzen: wat moet ik weten?

Deze kan je 2 weken dragen, alleen overdag 14 dagen lenzen zijn iets goedkoper dan daglenzen. Je moet ze wel goed verzorgen en opbergen. Lenzendoosje én -vloeistof zijn dus essentieel in je handtas of broekzak.

Maandlenzen: wat moet ik weten?

Dertig dagen lang dezelfde lenzen? Da’s voordelig – zelfs al zijn ze iets duurder in aankoop. Onderhoud ze goed, zodat je geen last krijgt van geïrriteerde ogen. Dit type is relatief gezien het goedkoopst en gaat het langste mee.

Let op dat je ze niet verliest, want dan zijn ze natuurlijk wel duurder. Maandlenzen zijn daarom de beste optie voor lenzendragers die zorg dragen voor hun materiaal.

Kiezen? Kom gerust eens langs!

Om je finale keuze te maken, kan je eerst nog even advies inwinnen van een ervaren pro. Kom dus gerust eens langs bij ons. Wij helpen je met de glimlach verder!