6 iconische vrouwenbrillen – en de sterke vrouwen erachter

Krachtige vrouwen: de wereld loopt er vol van. In de geschiedenis groeiden er enkelen uit tot onvergetelijke iconen die de wereld inspireerden. 

Hun stijl, uitstraling en karakter staan in ons collectieve geheugen gegrift. Niet in het minst omwille van hun gedurfde keuzes – óók als het op brillen aankwam. Ze effenden het pad voor miljoenen vrouwen en claimden het recht om hun eigen stijl trots uit te dragen. Zonder compromissen.

Beroemde vrouwenbrillen: 6 onvergetelijke, sterke vrouwen 

Audrey Hepburn

Deze Amerikaanse actrice werd naar wereldroem gekatapulteerd door haar rol in Breakfast at Tiffany’s. In deze film draagt ze een stoere, grote zonnebril die toch barst van de vrouwelijke elegantie. Een stijlklassieker was geboren!

Marilyn Monroe

Als je vandaag graag de deur uit gaat met een grote Cat-Eye zonnebril, denk dan gerust eens aan Marilyn Monroe. Zij lanceerde de trend in de jaren 1950 en kreeg snel navolging van monumenten zoals Brigitte Bardot. Vandaag laten kleppers zoals Miranda Kerr zich ook graag opmerken met dit montuur.

Jackie O

Geschiedenislesje: Jackie Kennedy Onassis – Jackie O – was de vrouw van John F. Kennedy, Amerika’s populaire president in de jaren 1960. Ze werd vaak gezien met een oversized bril op, die beschermde tegen de zon én de paparazzi. Een van de bekendste modellen van dit montuurtype heet niet voor niks de Jackie O.

Diana Ross

Met The Supremes brak Diana Ross alle potten die er te breken vielen. Ze was hét voorbeeld voor legendarische artiesten zoals Beyonce en Mariah Carey. Haar liefde voor mode en stijl was zo groot als haar passie voor muziek. Ook haar zonnebrillen gingen mee de geschiedenis in.

Anna Wintour

The Devil Wears Prada – maar zonnebrillen van (onder meer) Chanel. De gevreesde én geroemde baas van Vogue is nooit te zien zonder haar signature zonnebril. Een groot, uitgesproken montuur in ingetogen zwart. Het helpt haar om vermoeidheid te verstoppen, verklapte ze ooit. En mensen kunnen nooit rechtstreek zien wat je van hen denkt. Handig!

Lady Gaga

Het meest prille stijlicoon uit de lijst gooit de baanbrekers van haar voorgangers in een wervelende mix. Lady Gaga verrast telkens weer, met unieke monturen die soms meer aanleunen bij moderne kunst. En toch kent ze haar stijlklassiekers door en door. Ze goochelt dan ook met ronde brillen, oversized modellen, kleurbommetjes en minimalistische monturen alsof het geen moeite kost. Werkt altijd – en al helemaal als je Lady Gaga heet.

Kom jouw beroemde vrouwenzonnebril uittesten

Benieuwd welke iconische zonnebril het best bij je past? Je vindt ‘m vast bij je opticien! Star Quality gegarandeerd ?